Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Έντονες αντιδράσεις από το Δ.Σ Τριφυλίας για τις κενές θέσεις στα σχολεία

KyparissiaNews.Gr - dimotiko_symvoulio_trifylias

Με ένα ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ρίχνει τα βέλη του προς το Υπουργείο Παιδείας για τις κενές θέσεις στα σχολεία της περιοχής καθώς και το ειδικό σχολείο Φιλιατρών που για Τρίτη εβδομάδα παραμένει κλειστό.
Ένα θέμα που τόσο εμείς όσο και άλλα τοπικά μέσα είχαμε θίξει κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα του Δ.Σ Τριφυλίας αναφέρει:
“Είμαστε στο τέλος της τρίτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της παιδείας, είναι κλειστά σχολεία και ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.
Αποτέλεσμα η συνδιδασκαλία τάξεων , οι συγχωνεύσεις τμημάτων , το ειδικό Σχολείο και το Εργαστήρι ειδικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Φιλιατρών να παραμένουν ακόμη κλειστά .Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης και στην όξυνση των ίσων ευκαιριών για μάθηση που όφειλε η πολιτεία μα παρέχει σε όλα τα παιδιά.
Πιο τραγική η κατάσταση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στα παιδιά , με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι μάλιστα λυπηρό το γεγονός να ακούγεται από τα χείλη του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας ότι η κατάσταση στην παιδεία θα ομαλοποιηθεί προς το τέλος του Οκτωβρίου.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας το οποίο ευθύνεται αυτό και μόνο για τη σημερινή κατάσταση στην παιδεία να σταθεί με ευαισθησία απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Δεν αρκεί μεγαλόστομα να διακηρύττει ότι η παιδεία είναι για την κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα.
Είναι επιτακτική ανάγκη τα σχολεία ειδικής αγωγής να ανοίξουν άμεσα με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και να συμπληρωθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.”

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Έντονες αντιδράσεις από το Δ.Σ Τριφυλίας για τις κενές θέσεις στα σχολεία”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016