Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Με εξαιρέσεις και προϋποθέσεις θα ισχύσει η χρήση της πιστωτικής κάρτας στα ιατρεία

KyparissiaNews.Gr_sinantisi_ypourgou_isa

“Τα βρήκαν” χθες οι γιατροί του ΙΣΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αφού έθεσαν και οι δύο πλευρές επί τάπητος τις “κόκκινες γραμμές” και τους στόχους τους για το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, υπήρξαν συγκριμένες προτάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που πρότειναν οι γιατροί στον κ. Αλεξιάδη, φορολογικά ζητήματα αλλά και η παραδοχή, ότι η χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών δεν είναι κακή ιδέα υπό προϋποθέσεις…
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν -μεταξύ άλλων- η πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, καθώς και άλλα κρίσιμα φορολογικά ζητήματα των γιατρών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την άδικη κι αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου, αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής …
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τόνισε, ότι δεν υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης του ιατρικού κλάδου και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, που έθεσαν οι γιατροί…
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε, ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή του μέτρου πληρωμής με πιστωτική κάρτα, οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και καταστάσεις ασθενών, που αποτελούν έκτακτα περιστατικά.
Η αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αποτελούμενη από τους Γ. Πατούλη, Φ. Πατσουράκο και Α. Βασιλείου, έθεσε επιπλέον τα παρακάτω:
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συμφωνεί με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η φοροδιαφυγή και για το λόγο αυτό κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όπως:
-Να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των εξετάσεων καθώς και των ΜΗΣΥΦΑ. Σημειώνεται ότι κατά καιρούς έχουν προταθεί στις Κυβερνήσεις πολλοί τρόποι για την ηλεκτρονική διασταύρωση των ιατρικών πράξεων που καταγράφονται μέσω της ΗΔΙΚΑ με το σύστημα TAXIS και παρά το γεγονός ότι ενώ είναι τεχνολογικά εφικτή, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα με ευθύνη αποκλειστικά των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
-Άνοιγμα των λογαριασμών και των περουσιολογίων όλων των επαγγελματιών και των Δημοσίων υπαλλήλων.
-Υιοθέτηση της Κάρτας Υγείας Ασθενή, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα καταγραφής και ελέγχου των ιατρικών επισκέψεων.
-Συμψηφισμός των οφειλομένων προς τους Ιατρούς από Ασφαλιστικά Ταμεία και ΕΟΠΥΥ, με οφειλές που έχουν αντίστοιχα προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
-Να δοθεί το δικαίωμα να τιμολογούνται οι υπηρεσίες που παρέχονται με την είσπραξη των χρημάτων κι όχι με την παροχή της ιατρικής υπηρεσίας
Φεύγοντας ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι: “Καταλήξαμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο το ιατρικό απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή και να μην επιτρέψουμε την εκχώρησή του σε τρίτους, όπως είναι τα στελέχη των τραπεζών. Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής απ’ όπου κι αν προέρχεται και θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Λέμε ΝΑΙ στη χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις”.

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Με εξαιρέσεις και προϋποθέσεις θα ισχύσει η χρήση της πιστωτικής κάρτας στα ιατρεία”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016