Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Σκόνη και τσιγάρο…σύμμαχοι! στην υπερθέρμανση του lap top σας.

KyparissiaNews.Gr_Katharismos_laptop

Είναι δεδομένο πως όποιος έχει αγοράσει έστω και μια φορά έναν φορητό υπολογιστή, έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης.
Δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις του εκάστοτε χρήστη και πολύ περισσότερο δεν έχει να κάνει με το πόσο τον φροντίζει. Αυτό, μπορεί να παρατείνει λίγο την ημέρα που θα αρχίσει ο υπολογιστής να θερμαίνεται.
Βασική αιτία της υπερθέρμανσης ενός υπολογιστή είναι τι άλλο; η σκόνη που συγκεντρώνεται στις γρίλιες εξαερισμού και εμποδίζουν την ροή του αέρα, ενώ το σκονισμένο περιβάλλον (γραφείο κλπ) και το τσιγάρο είναι επιπλέον παράγοντες που επιταχύνουν την συσσώρευση της σκόνης.
Για παράδειγμα ο καπνός του τσιγάρου,περιέχει κάποια έλαια τα οποία αναμειγνύονται με την σκόνη της ατμόσφαιρας και δημιουργούν μια “κολλώδη” μάζα που “κάθεται” πάνω στον υπολογιστή μας και ενισχύει το κλείσιμο των θυρών εξαερισμού.
Το μοναδικό ανεμιστηράκι που συνήθως έχουν οι φορητοί υπολογιστές, δουλεύει “υπερωρίες” για να καταφέρει να ενισχύσει την ψύκτρα στο δύσκολο έργο της και πολλές φορές κάνοντας έναν συνεχόμενο και πολύ ενοχλητικό θόρυβο, ενώ λοιπές συσκευές όπως, σκληρός δίσκος και μνήμη Ram, δεν έχουν την “προνομιακή” μεταχείριση.
Περισσότερα δείτε στο pcsteps.gr από τον “γκουρού” των υπολογιστών Άγγελο Κυρίτση.

KyparissiaNews.Gr_skoni_se_laptop

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Σκόνη και τσιγάρο…σύμμαχοι! στην υπερθέρμανση του lap top σας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016