Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Χάος στο Χ.Α

KyparissiaNews.Gr__katarefsi_x_a

Σε άτακτη αποχώρηση (και όχι υποχώρηση όπως λέγεται η έκφραση) έχουν τραπεί ξένοι επενδυτές, διαβλέποντας το πολιτικό σκηνικό της χώρας να καταρρέει και την αβεβαιότητα να επιστρέφει με διαθέσεις εγκατάστασης.
Με την πτώση από την αρχή του έτους να ξεπερνά το 26%, ποσοστό μεγαλύτερο από την συνολική πτώση του 2015, «οι μεγάλοι παίκτες» προεξοφλούν δύσκολες μέρες βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα καθώς δεν δείχνουν να διαθέτουν άλλα περιθώρια υπομονής.
Η μορφή αγέλης που πήραν οι αποχωρήσεις των ξένων χαρτοφυλακίων επηρεάστηκε μεν από την αρνητική εικόνα που υπήρξε εν γένει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας καθώς και η εκλογολογία που καλλιεργείται από κυβερνητικούς εταίρους έδωσαν την χαριστική βολή.
Η καθίζηση -7,87% του γενικού δείκτη είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του ΧΑ το 2016 και αποτελεί την 13η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του ΧΑ
ΟΙ τράπεζες για άλλη μια φορά «πλήρωσαν το μάρμαρο» με πτώση που άγγιξε το -30% σε ορισμένα χαρτοφυλάκια.
Συγκεκριμένα η Eurobank έχασε -29,2%, ακολουθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε -29,06%, η Τράπεζα Πειραιώς υπέστη απώλειες -27,21% ενώ ο τίτλος της Alpha Bank με πτώση -17,65% είχε τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων βαίνει προς εξαΰλωση, καθώς όσοι τοποθέτησαν κεφάλαια τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφουν απώλειες ακόμα και πάνω από 60%.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η Γενικός Δείκτης σημείωσε αρνητικό ρεκόρ πενταετίας, καθώς η πτώση τον έφερε στις 464,23 μονάδες, δηλαδή πιο κάτω και από τις 484,66 μονάδες του Ιουνίου 2012, με τις διπλές εκλογές εκείνη την χρονιά μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και πριν η χώρα μηδενίσει το έλλειμμα και καταγράψει πρωτογενή πλεονάσματα.

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Χάος στο Χ.Α”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016