Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Σε φουλ ρυθμούς το τύπωμα του «νέου» χαρτονομίσματος των 20€

KyparissiaNews.Gr_Neo_xartonomisma_20_euro

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται στα νομισματοκοπεία η παραγωγή του νομίσματος των 20€ ώστε 25 Νοεμβρίου που ξεκινάει η διάθεσή του να έχουν τροφοδοτηθεί όλες οι χώρες της Ευρωζώνης επαρκώς καθώς και το δίκτυο των υποκαταστημάτων των εμπορικών τραπεζών της κάθε χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είχε αποφασίσει κάθε περίπου δέκα χρόνια να ανανεώνει τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφορούν, προσθέτοντας ή αναπροσαρμόζοντας τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να περιοριστούν τα πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν.
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, θα έχει τα χαρακτηριστικά που ήδη έχουν ενσωματωθεί στα νέα χαρτονομίσματα των 5€ και 10€ και που από την αρχή υπήρχαν σε αυτά των 50€ και άνω.
Ανάγλυφη κάθετη γραμμή, η εσωτερική γνωστή ταινία που αναγράφει την αξία του χαρτονομίσματος, η Ευρώπη σε μεταξοτυπία, σχέδια αν το κρατήσουμε μπροστά στο φως και ειδικά σε black light και βασικό ο αριθμός 20 που βρίσκεται στο κάτω αριστερό του άκρο, που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την γωνία που το κρατάμε.
Μια ακόμα αλλαγή που δεν συνιστά ωστόσο δικλείδα ασφαλείας είναι οι αναγραφόμενες κύριες χώρες που από πέντε γίνονται εννιά ενώ αντί να αναγράφονται στο πάνω μέρος παράλληλα του μήκους του χαρτονομίσματος θα αναγράφονται πλάγια και κάθετα με το μήκος του χαρτονομίσματος.
Η διαδικασία είναι εντυπωσιακή και την παραθέτουμε σε δύο βίντεο τα οποία φυσικά είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο και δεν παραβιάζουμε κάποια απόρρητη διαδικασία.
Όπως είναι γνωστό η χώρα μας τυπώνει το χαρτονόμισμα των 10€, ενώ κατά καιρούς η ΕΚΤ της αναθέτει και το τύπωμα των 5 και 20 ευρώ.
Στο ένα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρόπο με τον οποίο ένα τεράστιο ρολό χαρτί μετατρέπεται σε ανά χιλιάδες χωρισμένα τετράγωνα πακέτα χαρτιού στα οποία προστίθεται αυτή η μεταλλική ταινία που βρίσκεται στο άκρο της μιας πλευράς ενώ πρώτα έχει τρυπηθεί με ακρίβεια.
Το δεύτερο βίντεο μας δείχνει πως τα τετράγωνα αυτά χαρτιά μετατρέπονται σε «δέματα» των δέκα δεσμίδων και τελικά συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια.

Δημιουργία του χαρτιού

Διαδικασία παραγωγής χαρτονομισμάτων των 20 Ευρώ

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Σε φουλ ρυθμούς το τύπωμα του «νέου» χαρτονομίσματος των 20€”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016