Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Σωτήρης Σαρδέλης – ο παιδίατρος της καρδιάς μας, «αποστρατεύεται».

KyparissiaNews.Gr_Sotiris_Sardelis

Είναι από τους πλέον αγαπητούς επιστήμονες ιατρούς, έχουμε περάσει πολλές γενιές από το ιατρείο του και όλοι έχουμε να πούμε μόνο καλά λόγια, για την εμπειρία του, την ψυχραιμία του και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε κάθε περιστατικό, τον επαγγελματισμό αλλά και την απίστευτη μεταδοτικότητα της ηρεμίας του σε κάθε νέα μητέρα που τον επισκεπτόταν.
Ο Σωτήρης Σαρδέλης, ιδρυτής και Διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας «κρεμάει» το στηθοσκόπιο και πλέον αποσύρεται από την πρώτη γραμμή του καθήκοντος σε ηλικία 67 ετών.
Χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης που του δείχνουν οι γονείς είναι πως πολλοί νέοι της πόλης μας, με οικογένεια και κάτοικοι της Αθήνας ή άλλης εκτός Κυπαρισσίας πόλης, δεν παραλείπουν να τηλεφωνήσουν σε κάθε πρόβλημα έστω και για μια δεύτερη γνώμη στον κ. Σαρδέλη ή ακόμα με την πρώτη τους επίσκεψη στην πόλη μας, να επισκεφτούν και τον γιατρό (μας) για να δει και αυτός το παιδί τους!
Ο ίδιος ο κ. Σαρδέλης, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο ανακοινώνει το τέλος της πολυετούς πορείας του και κάνει έναν μικρό απολογισμό των χρόνων που άσκησε την ιατρική στην πόλη μας, αναφέροντας τους λόγους που του έδωσαν το όραμα και τον ώθησαν στην δημιουργία της παιδιατρικής ενώ ακόμα και τώρα, δεν παραλείπει να μεταφέρει τις απλές, αλλά πολύ χρήσιμες συμβουλές του.
Υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού, επαναλαμβάνει την «ατάκα»: «Το γάλα της μάνας μεγαλώνει παιδιά, το γάλα σκόνη, το αγελαδινό μεγαλώνει γελάδια-θηλάστε τα παιδιά σας»!!!
Κλείνοντας και χωρίς να κάνουμε τους προφήτες… πιστεύουμε ότι δεν θα «γλυτώσει» τόσο εύκολα από τους γονείς!!

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Σωτήρης Σαρδέλης – ο παιδίατρος της καρδιάς μας, «αποστρατεύεται».”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016