Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Η Παγκόσμια Οικονομία στα Χέρια των Κεντρικών Τραπεζών

KyparissiaNews.Gr_Fed_kentriki_trapeza_USA

Τα τελευταία χρόνια και δη στην παρούσα χρονική περίοδο το ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως, εστιάζεται στις κεντρικές τράπεζες με συνεχώς αυξανόμενο και αμείωτο ενδιαφέρον και απορία.
Από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην διαμόρφωση και κυρίως στην συμπεριφορά των χρηματιστηριακών δεικτών.
Είναι προφανές, ότι η πλημμυρίδα των δις δολαρίων, γεν, λιρών, ευρώ, δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει την οικονομική καθίζηση εν μέσω αποπληθωρισμού και ύφεσης ενώ αντίθετα, το βιοτικό επίπεδο των κοινωνιών συνεχώς μειώνεται και το χειρότερο είναι ότι φθίνει η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα που θα μπορούσαν να προσδώσουν στις κοινωνίες νέες θέσεις εργασίας.
Ως εκ τούτου, για μια ακόμα φορά στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας πραγματοποιείται διήμερη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη και την Πέμπτη, χωρίς να αναμένεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή στην υφιστάμενη διαμορφωθείσα νομισματική πολιτική. Ταυτόχρονα έχουμε και την συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)την ερχόμενη Παρασκευή. Η εκτίμηση των αναλυτών του Bloomberg, είναι ότι ενδέχεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της ποσοτικής χαλάρωσης, χωρίς να αναμένεται κάποια απόφαση στην παρούσα φάση . Οι διεθνείς αναλυτές δεν αναμένουν μεταβολή της υφιστάμενης πολιτικής από την Fed, και η προσοχή τώρα επικεντρώνεται στη φρασεολογία της ανακοίνωσης αφού δεν υπάρχει συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed Janet Yellen για το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, ποσοστό 42% των αναλυτών εκτιμά ότι η BoJ θα ανακοινώσει αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης , ενώ θα αναθεωρήσει καθοδικά τις προβλέψεις της για πληθωρισμό και ανάπτυξη. Είναι προφανές ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίζουν να παρεμβαίνουν νομισματικά, όσο δεν ο αποπληθωρισμός ενδυναμώνεται εν μέσω ύφεσης, επιβάλλοντας σταδιακά αρνητικά επιτόκια, έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε είδους αποθησαύρισης ( καταθέσεων κλπ), υποβοηθώντας την κατανάλωση και εν δυνάμει την επιχειρηματικότητα.
Προκαλεί δέος κατά πόσο αυτή η στρατηγική θα πετύχει ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη οικονομική παγίδα στην ιστορία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Investment Broker / Derivatives Trader Global Financial Markets
Certified Technical Quantitative Analyst
Cell +306944 895870 / 2106879555
Εmail: argiropoulos@euroxx.gr & x5trader@yahoo.gr
Twitter : GreeceAthens2

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Η Παγκόσμια Οικονομία στα Χέρια των Κεντρικών Τραπεζών”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016