Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν ακόμα άσσους για να ομαλοποιήσουν την νομισματική πολιτική

European Central Bank

του Βασιλείου Ν. Αργυρόπουλου
Η εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική των κυριότερων κεντρικών τραπεζών με την απριόρι χρήση των νομισματικών τους εργαλείων, βρίσκει ευήκοα ώτα στην μέχρι τώρα εμπιστοσύνη των επενδυτών. Είναι προφανές ότι οι στρεβλώσεις και οι ασυμμετρίες μεταξύ αγορών και πραγματικής οικονομίας που έχουν δημιουργήσει οι κεντρικές τράπεζες με τον «υποκύπτων νομισματικό πόλεμο», έχει επιφέρει μια «εσφαλμένη» εικόνα (πραγματική ως προς τις αποδόσεις των δεικτών) με την εξωφρενική άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών και δη εστιασμένων μετοχών και συγκεκριμένων κλάδων.
Στο επισυναπτόμενο διάγραμμα μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συνέβη μέχρι τώρα από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. Από το εν λόγω σημαντικό οικονομικοτεχνικό κομβικό σημείο, η FED ανέλαβε δυναμικότερα την χρήση «νομισματικών μπαζούκας» (QE), την παροχή στο σύστημα τεραστίων ποσοτήτων δολαρίων και την επίδραση στον δείκτη που έχει δεσπόζουσα αλλά και κυρίαρχη θέση στην παγκόσμιο χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι.
Είναι βέβαιο ότι, οι κεντρικές τράπεζες έχουν αρκετούς άσσους κρυμμένους στο μανίκι (π.χ αρνητικά επιτόκια) και που σταδιακά και όταν οι συνθήκες το επιβάλουν θα κάνουν αντίστοιχη χρήση για να ομαλοποιήσουν την νομισματική πολιτική, καθώς είναι απολύτως βέβαιο ότι πλέον έχουν αντιληφτεί το μέγεθος της ασυμμετρίας και το πόσο επικίνδυνο είναι να ρισκάρεις με την εμπιστοσύνη των επενδυτών και κατ επέκταση των αγορών…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
INVESTMENT BROKER / FINANCIAL ADVISOR
DERIVATIVES TRADER AT GLOBAL FINANCIAL MARKETS
MBA FINANCE / CERTIFIED TECHNICAL QUANTITATIVE ANALYST
E-mail : argiropoulos@euroxx.gr & x5trader@yahoo.gr
Cell +306944 895870 |Twitter : GreeceAthens2

KyparissiaNews.Gr_Nomismatika_ergaleia_C.Bs

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν ακόμα άσσους για να ομαλοποιήσουν την νομισματική πολιτική”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016