Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες

KyparissiaNews.Gr_agrotikes_kinitiopoiiseis

Δυναμικά θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, μετά την διήμερη ανακωχή χάριν του Αγίου Χαράλαμπου και των εορτασμών στα Φιλιατρά.
Οι αγρότες της Τριφυλίας αποφάσισαν να κλείσουν τον κόμβο του Καλό Νερού αύριο Πέμπτη από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Στην πρωτεύουσα του νομού οι κινητοποιήσεις και εκεί συνεχίζονται δυναμικά, με τους αγρότες από την περιοχή της Μεσσήνης να παραμένουν στον κόμβο Ασπροχώματος ενώ σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής.
Για τους ταξιδιώτες από και προς την Αθήνα να θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον κόμβο Νεστάνης ο δρόμος θα κλείσει για τρείς ώρες και συγκεκριμένα από τις 19:00-22:00.
Προφανώς και οι οδηγοί το διάστημα αυτό, θα πρέπει να επιλέξουν την παλιά Εθνική Οδό.
Σε ότι αφορά την επικράτεια, πάνω από 20.000 αγρότες δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα με την κυβέρνηση! !!!!
Όχι στο διάλογο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς δρόμων και παράδρομων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών, τελωνείων, αεροδρομίων αλλά και «απόβαση» στην Αθήνα για να… κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα αποφάσισαν οι αγρότες.
Η… «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή.
Τις παραπάνω αποφάσεις πήραν την Κυριακή (07.02.2016) οι αγρότες από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.
Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή (12.02.2016), οι αγρότες θα «κατέβουν» (ή θα ανέβουν) στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για δύο μέρες ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.02.2016) στο Mega ο Χρήστος Σιδερόπουλος, πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας διεμήνυσε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό τρένων, εφοριών και τραπεζών και εκτίμησε ότι 20.000 αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα! Στη συνάντηση της Νίκαιας αποφασίστηκε επίσης να αρνηθούν άλλη μια πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο για το ασφαλιστικό: δεν θα προσέλθουν την Τρίτη (09.02.2016) στη διακομματική επιτροπή που έχει συγκαλέσει στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μια… «ειρηνευτική πρωτοβουλία» που ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Εκτός από τους αγρότες των 68 μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια, στη συνάντηση της Τρίτης δεν θα παραβρεθούν ούτε οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών κι άλλου. Ανάμεσα στους αγρότες που θα φτάσουν με λεωφορεία και τρακτέρ στην Αθήνα είναι κι εκείνοι του Ηρακλείου, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην… απόβαση στο Σύνταγμα!

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016