Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Φεύγει σαν σήμερα απ τη ζωή η Πολυτίμη Κολιοπάνου το 2013.

KyparissiaNews.Gr_Poly_Panou_0

Φεύγει σαν σήμερα απ τη ζωή η Πολυτίμη Κολιοπάνου το 2013. Έτσι ήταν το πραγματικό όνομα της γνώστης σε όλους Πόλυς Πάνου που γεννήθηκε σε σημαδιακή ημερομηνία 28 Οκτώβρη 1940 στην Πάτρα.
Την ανακαλύπτει εκεί μικρό παιδί ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης που κάνει περιοδεία και όταν έμεινε από τραγουδίστρια την παίρνει μαζί του μαζί και η μάνα της διότι είναι ανήλικη η όποια μανά της υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο στην Columbia τo 1952.
Στη δισκογραφία μπήκε στις 14 Οκτώβρη 1953 με το τραγούδι, σε μουσική του Γρήγορη Μπιθικώτση «Πηρά τη στράτα τη κακιά». Το 1956 σε μουσική Ζαμπέτα -Βασιλειάδη (τσαντά) το τραγούδι «Να πας να πεις της μάνας μου». Από εκεί και περά η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη.
Η ιδιόμορφη και στακάτη φωνή της την καθιερώνει στη δισκογραφία και στα μεγάλα πάλκα της εποχής.
Μας χαρίζει για δεκαετίες όμορφες βραδιές και με φανατικό κοινό να την ακόλουθει παντού στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό που πολλές φορές τραγούδησε για την ομογένεια. Στα μέσα περίπου της10ετιας του ‘60 ίδρυσε με τον Πάνο Γαβαλά την δισκογραφική εταιρία «Βεντέτα» που πέρασαν από εκεί πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Χιώτης, ο Καρανικόλας, η Βούλα Γκίκα, ο Γαβαλάς, ο Αγγελόπουλος, ο Μπάμπης Μπακάλης και πολλοί ακόμα.
Έφυγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά από νοσηλεία για χρόνια πάσχοντας από αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Οι σταθμοί της και επιτυχίες της εκατοντάδες. Αναφέρω εκτός από «Τα παιδία του Πειραιά», που την κάναν διεθνώς γνωστή – «Πάρε το δαχτυλίδι μου» -«Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη» – «Της φτώχιας τα παιδία» – «Φέρτε μια κούπα με κρασί» – «Άλλα μου λεν τα μάτια σου» – «Της ταβέρνας το ρολόι» – «Άσε πρώτα να ξεχάσω» – «Ο κόσμος όλος σε κατακρίνει» – «Τα λιμανια» – «Ένα σφάλμα έκανα» – «Τι σου ‘κανα και πίνεις» και πάρα πολλά ακόμη που την καταξίωσαν πολύ ψηλά στις πρώτες κυρίες του λαϊκού μας τραγουδιού.

…γράφει ο Μέγας γνώστης του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού, Γιώργος Ντάλλης

KyparissiaNews.Gr_Giwrgos_Dallis

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Φεύγει σαν σήμερα απ τη ζωή η Πολυτίμη Κολιοπάνου το 2013.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016