Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

«Θύμα» των μνημονίων και το ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων

KyparissiaNews.Gr_elta_Gargalianon

Κλειστό παρέμεινε το ΕΛΤΑ των Γαργαλιάνων για δύο συνεχόμενες μέρες.
Παρότι μετατέθηκε υπάλληλος από τα Φιλιατρά ο οποίος όφειλε να βρίσκεται στην θέση του στις 15 Οκτωβρίου τελικά δεν πήγε με αποτέλεσμα το κατάστημα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων να μείνει κλειστό για χθες αλλά και σήμερα.
Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο κατάστημα έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο τελευταίος μόνιμος υπάλληλος που υπηρετούσε εκεί, συνταξιοδοτήθηκε πριν από εννέα μήνες με αποτέλεσμα να λειτουργεί κατόπιν «κυκλικών» αποσπάσεων υπαλλήλων άλλων ΕΛΤΑ του νομού.
Τις τελευταίες δέκα μέρες όμως είχε αποφασιστεί η μετάθεση συγκεκριμένου υπαλλήλου από τα Φιλιατρά, ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση τουλάχιστον στην τυπική λειτουργία του ταχυδρομείου.
Ωστόσο, ο εν λόγω υπάλληλος απουσίαζε με αναρρωτική άδεια η οποία έληγε στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή χθες, όμως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αιφνιδίως δεν πήγε στην θέση του με αποτέλεσμα το ταχυδρομείο να μείνει κλειστό.
Προφανώς δεν είχε προγραμματιστεί και ορθά (εφόσον αναμενόταν ο μετατεθείς) η εκ νέου απόσπαση εργαζόμενου από άλλο κατάστημα του νομού ενώ και για σήμερα δεν υπήρχε διαθέσιμος υπάλληλος.
Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι Γαργαλιανιώτες είδαν το ταχυδρομείο κλειστό και στην πόρτα ένα χαρτί που έγραφε «κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος».
Αυτό βέβαια, γνωρίζοντας τα προβλήματα με τους υπαλλήλους ουδόλως τους έπεισε και πίστεψαν πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του ταχυδρομείου.
Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χρυσόστομου Βεργή, Περιφερειακού Διευθυντή Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, σε τοπικά μέσα παρότι δεν γίναμε σοφότεροι, υπήρξε η διαβεβαίωση πως την Δευτέρα το Ταχυδρομικό Πρακτορείο θα λειτουργήσει οπωσδήποτε, είτε με νεότερη απόσπαση είτε με τον ήδη μετατεθειμένο υπάλληλο, καθώς όπως είπε «οι μεταθέσεις είναι υποχρεωτικές εφόσον είναι σύννομες με τον εσωτερικό κανονισμό και με τους νόμους και αυτή η μετάθεση, είναι σύννομη καθότι η απόσταση είναι σχεδόν μηδενική», κάτι που γεννά ερωτήματα για το αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συμφωνούσε με την μόνιμη μετακίνησή του στους Γαργαλιάνους και το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να «αναρρώσει» και να βρεθεί στην θέση του.
Τέλος, προσπάθησε να διαλύσει κάθε ίχνος μαύρου καπνού πάνω από το Ταχυδρομικό Πρακτορείο διαβεβαιώνοντας πως δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του θέλοντας έτσι να προλάβει τις κακές φήμες που ήδη είχαν αρχίσει να διαδίδονται και να ανησυχούν τους κατοίκους της Τριφυλιακής πόλης.
Να θυμίσουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και σαν όρος του μνημονίου όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με τρομερές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού καθώς ισχύει η ρήτρα της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη η διαδικασία προσλήψεων και κάλυψης των κενών θέσεων που δημιουργούνται.

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “«Θύμα» των μνημονίων και το ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016