Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Επιτέλους! Άνοιξε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

KyparissiaNews.Gr_agiasmos_eidikou_sxoleiou

Ακριβώς ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το ειδικό σχολείο Φιλιατρών άνοιξε τις πόρτες του στους «ειδικούς» μαθητές του μόλις χθες(!).
Χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο από όλα τα τοπικά μέσα, με την οργή των γονιών να ξεχειλίζει, το ειδικό σχολείο παρέμενε κλειστό λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού καθώς, όπως έγινε και τώρα, τα κενά καλύπτονταν με αναπληρωτές μια διαδικασία η οποία φέτος είχε φέρει τα πάνω κάτω στα κενά των σχολείων όλης της χώρας καθώς άλλαξε η διαδικασία επιλογής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κυριολεκτικά στο «και πέντε».
Τέλος καλό όλα καλά ωστόσο, με το ειδικό σχολείο να ανοίγει και πάλι χθες ενώ σήμερα τελέστηκε ο αγιασμός παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.
Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός, σε συνδυασμό με την πίστη και την αισιοδοξία, δημιούργησαν κλίμα ευφορίας σε όλους τους παρευρισκόμενους, παρότι ακόμα παραμένουν αρκετά κενά πριν πούμε ότι το σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο.
Είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου ότι για να θεωρηθεί πλήρης η στελέχωση του σχολείου θα πρέπει να υπάρχουν επίσης, τουλάχιστον, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, καθώς και Σχολικός Νοσηλευτής, Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός, Δάσκαλος.

KyparissiaNews.Gr_agiasmos_eidikou_sxoleiou_2

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Επιτέλους! Άνοιξε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016