Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Ούτε μέρα για πανηγυρισμούς

KyparissiaNews.Gr_xatzis_gnomi
photo: Alexandros Michailidis / SOOC

1. Θρίαμβος, καθαρά προσωπικός και μεγάλος θρίαμβος, του Αλέξη Τσίπρα. Το γράφω από τον Ιούλιο. Είναι πολιτικά κυρίαρχος. Η ημερομηνία που επέλεξε για εκλογές ήταν ιδανική γι’ αυτόν. Αλλά νομίζω ότι σήμερα έφτασε στο απόγειο της δύναμής του. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Οι 155 βουλευτές είναι πολύ λίγοι.
2. Η ΝΔ δεν μπόρεσε να πείσει, μετά από αυτούς τους 7 μήνες, κυριολεκτικά ούτε έναν ψηφοφόρο. Δεν μπόρεσε να κερδίσει τίποτα, έχασε και μια έδρα. Υπάρχει ένα δίδαγμα εδώ – για όσους ενδιαφέρονται. Εφόσον βέβαια τώρα είναι έτοιμοι πλέον να το κατανοήσουν…
3. Ένας ακόμη νεοναζιστής στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει. Φαίνεται να υπερεκπροσωπείται σε νέους, ανέργους, αδύναμους. Εφιαλτικό, τρομακτικό, επικίνδυνο.
4. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια σημαντική νίκη. Καταρχήν διατηρείται στη ζωή, το bypass πέτυχε. Αλλά τα όρια του είναι εμφανή. Αν δεν μετεξελιχθεί ακολουθεί το επόμενο έμφραγμα.
5. Το ΚΚΕ στα λεφτά του.
6. Το Ποτάμι προφανώς έχει πέσει απ’ το ποδήλατο. Απευθύνεται στο είδος ψηφοφόρου που στην Ελλάδα είναι σε έλλειψη. Προφανώς όμως έχει και δομικά προβλήματα που δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον κάτω απ’ το χαλί.
7. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντοχή των ΑνΕλ. Αλλά δεν ανησυχώ διότι δεν μπορώ να εξηγήσω πολλά πράγματα.
8. Οι εκλογές έγιναν για να μπει επιτέλους ο κ. Λεβέντης στη Βουλή. Περιμένω να δω ποιοι θα είναι οι άλλοι οκτώ βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων..
9. Όλοι δηλαδή μπήκαν στη Βουλή εκτός από τη Λαϊκή Ενότητα Αυτό είναι επιπλέον και ένα καλό μήνυμα/μάθημα για τους 53 φιλόδοξους αντιρρησίες που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μην περιμένετε να σχολιάσω τις προσωπικότητες που αγαπήσαμε και θα μας λείψουν.
10. (και πιο σημαντικό) Η αξιολόγηση από το κουαρτέτο θα γίνει τον Οκτώβριο. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει ούτε μια ημέρα στη διάθεσή της για πανηγυρισμούς. Πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζει ταχύτατα και αποφασιστικά το νέο μνημόνιο.

Άρθρο του Ακαδημαϊκού Αριστείδη Ν. Χατζή* για το Protagon.gr στις 20/09
Ο Αριστείδης Χατζής είναι αναπληρωτής καθηγητής “Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών”.

post-writer

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Ούτε μέρα για πανηγυρισμούς”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016