Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

H «μανία της φύσης» χτύπησε στον Αγρίλη

KyparissiaNews.Gr_Xalazoptosi_ston_Agrili_2

Ένα δυνατό μπουρίνι έπληξε ξαφνικά τον Αγρίλι την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα ένα μικρό θερμοκήπιο παλαιού τύπου (κατασκευασμένο με ξύλα), να καταστραφεί ολοσχερώς.
Παρότι οι καταστροφές δεν εξαπλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή προς Τερψιθέα αλλά και προς Φιλιατρά, στην περιοχή του οι ζημιές ήταν αρκετές καθώς εκτός από τον ανεμοστρόβιλο, το μπουρίνι έφερε και έντονη χαλαζόπτωση.
Αυτό είχε σαν συνέπεια την πρόκληση ζημιών σε εποχικές, υπαίθριες καλλιέργειες καθώς και στα ελαιόδεντρα.
Οι αγρότες της περιοχής είδαν τις καλλιέργειες σαλατικών και χορταρικών που ως συνήθως υπάρχουν αυτή την εποχή, να έχουν υποστεί έντονες ζημιές ενώ στους ελαιώνες τους αντίκρισαν «στρώσεις» ελαιοκάρπου στο χώμα.
Ωστόσο, η δεκαπεντάλεπτη καταιγίδα ευτυχώς δεν επεκτάθηκε και οι όποιες ζημιές καταγράφηκαν, όπως προείπαμε περιορίστηκαν στην περιοχή του Αγρίλι και μόνο.
Αυτό άλλωστε σημείωσε και ο Διευθυντής της «Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας» κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος σε τοπικά μέσα, ο οποίος να πούμε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο των καταστροφών για να εκτιμήσει την κατάσταση, όπως κάνει πάντα σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

KyparissiaNews.Gr_Xalazoptosi_ston_Agrili

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “H «μανία της φύσης» χτύπησε στον Αγρίλη”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016