Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Εντυπωσιακό το Παζάρι Αντικών στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας! (φωτογραφίες)

pazari

Εντυπωσιακό είναι και φέτος το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που από προχθές ξεκίνησε τη λειτουργία του και ήδη ο κόσμος που συρρέει ξεπερνά κάθε προσδοκία, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να «βουλιάξει» το Μεγάλο Καλντερίμι.
Το Παζάρι, που διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία. Το παζάρι έχει αναχθεί ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας, για όλη τη χώρα, αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι μόνο τοπική.
Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων, στα περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
Παράλληλα με το παζάρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει 2ήμερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων και Αποσταγμάτων. Το Σάββατο και την Κυριακή, 9.00μμ με 12.00 τα μεσάνυχτα, οι επισκέπτες του παζαριού θα δοκιμάσουν και θα γνωρίσουν τις τοπικές ετικέτες.
Σημειώνεται ότι, το παζάρι θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 11 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.
ΠΗΓΗ: “tharrosnews.gr”
Φωτογραφίες: “tharrosnews.gr”

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Εντυπωσιακό το Παζάρι Αντικών στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας! (φωτογραφίες)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016