Τα νέα της Κυπαρισσίας κι όχι μόνο, έγκυρα και έγκαιρα!

Ο βροχερός καιρός «πήγε πίσω» το μάζεμα της χοντροελιάς

kyparissiaNews.Gr_sigkomidi_xontroelias

Παρότι οι βροχές μέσα στο καλοκαίρι είναι «θείο δώρο» για τους ελαιοπαραγωγούς, ειδικά για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να ποτίζουν τους ελαιώνες τους, καθώς έτσι «γεμίζει» ο καρπός και «υπόσχεται» αυξημένη παραγωγή, εντούτοις, όταν αυτό παρατείνεται μέχρι τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου μπορεί να είναι και ανασταλτικός παράγοντας για την έναρξη της συγκομιδής τους ελαιοκάρπου.
Όχι βέβαια για την ποικιλία της κορωνέικης αλλά σίγουρα είναι για τις χοντροελιές, όταν αυτές προορίζονται για παραγωγή λαδιού και όχι για βρώσιμες.
Οι παραγωγοί της Χώρας, από όπου ξεκινάει και η συγκεκριμένη συγκομιδή, τηρούν στάση αναμονής για λίγες μέρες καθώς είδαν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.
Σύμφωνά με ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» και του δημοσιογράφου Κώστα Μπούρα, οι παραγωγοί έκαναν αρχή ξεκινώντας την συγκομιδή αλλά βλέποντας μειωμένη την απόδοση σταμάτησαν και τηρούν στάση αναμονής.
Ωστόσο, κρίνουν ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια παράτασης καθώς ακολουθεί και η συγκομιδή της κορωνέικης ποικιλίας που είναι και η κυρίαρχη ποικιλία της περιοχής.

Δείτε επίσης...

0 σχόλια στο άρθρο “Ο βροχερός καιρός «πήγε πίσω» το μάζεμα της χοντροελιάς”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kiparissia

Partly Cloudy
Humidity: 82
Wind: 0 km/h
13 °C
8 17
24 Mar 2016
4 16
25 Mar 2016